Upplevelser Västerås


Upplevelser i Västerås finns det gott om. Oavsett om du är inneboende i staden eller är på besök i västerås så lovar vi att du kommer hitta saker att göra. Västerås är en av Sveriges största städer med drygt 158 000 invånare.

I västerås finns det gott om både stad och natur att uppleva, därmed även ett stort utbud av olika saker att uppleva och göra i västerås. Inne i city har Västerås kommun satsat lite extra på gatorna Torggatan, Hantverkargatan, Stora Torget, Sturegatan och Vasaparken som alla blir en del av sommarens gågator och mötesplatser.

Upplev Västerås tillsammans med vännerna, familjen eller själv och förbered dig på äventyr, utställningar, god mat och mycket mer.

Tips på aktiviteter att göra i Västerås

Vi vill ge dig lite tips på aktiviteter att göra i Västerås. Du som bor i staden kanske redan känner till hur man får en perfekt upplevelse i Västerås, men för dig som inte är inneboende i staden så kanske några av våra tips på upplevelser i Västerås vara till hjälp.

Nedan kommer vi att gå igenom lite olika typer av upplevelser som du kan ägna dig åt vid ett besök i västerås samt aktiviteter som passar både vuxna och barnfamiljer. Vi kommer även ge lite tips och råd på en upplevelsepresent som du kan boka hos Upplevelse.com, via vår hemsida.

Smultronställen – Västeråsarnas egna tips!

Till att börja med så tänkte vi gå igenom smultronställen som Västerås erbjuder, det vill säga stadens bästa platser. Här bjuds det på historia, vackra platser, njut av god mat på restauranger i stadens innerdel eller ta en tur ut i den vackra naturen kring Västerås.

Upplev Mälaren

Ett måste bland upplevelser i Västerås är såklart att åka till Mälarens. Mälaren är Sveriges största sjö, efter vänern och den kalla vättern. Här kan du njuta av vattnet i solnedgången, ta en tur längs gångstråket kring sjön, eller varför inte ta ett dopp på Mälarens strand.

Mälaren är det perfekta resmålen för hela familjen där man kan njuta tillsammans. Mälaren omges av vackra naturstigar, skog och djurliv. Många fågelskådare dras till Mälaren då fågellivet är väldigt rikt här.

Upptäck Anundshög

Anundshög ligger strax öster om Västerås och är en av de största och mest betydelsefulla plats för fornlämningar i Sverige. För dig som älskar historia och vill se gamla fornnordiska minnen är Anundshög en perfekt upplevelse i Västerås.

Kring Anundshög finns många sevärdheter som bland annat inkluderar: runstenar, stensättningar samt kung anunds väg. Kung anunds väg är en gammal väg som leder genom området som man antar användes under vikingatiden .

Detta är populärt bland upplevelser västerås och du kan boka en guidad tur eller ta en tur på egen hand på alla stigar som leder genom runt i naturen kring Anundshög.

Populära restauranger i Västerås

Om man vill äta och dricka gott så är detta något Västerås är känt för. Upplev god mat i stor variation och olika varianter på en av Västerås populära restauranger.

Staden lockar med många restauranger och du lär bli varse detta när du är på besök i Västerås. Nedan kommer vi att lista de populäraste restauranger du bör uppleva i Västerås.

  1. Frank Bistro – Frank Bistro är troligen den populäraste platsen att äta god mat på i Västerås. Restaurangen är lite, men väldigt unik. Här serveras nämligen endast ”Frank Rules”. Du väljer mellan Fisk, Fågel eller kött, sedan väntar du på vad du kommer att bli serverad.

  2. Kajplats 9 – Kajplats 9 är en restuaruang som är belägen vid vattnet, precis som det låter. Här får du njuta av god mat, vacker utsikt och en väldigt trevlig atmosför. Ett bra tips för dig som äta god mat på ett sätt som tar fram det bästa i Västerås.

  3. Boca Restaurang & Bar – Boca är ett annat populärt och omtyckt matställe i Västerås. Det är den perfekta mixen av restaurang och bar. Boca är speciallt omtyckta för sina supergoa Tapas som levererar en grym smakupplevelse.

  4. Hermans – Hermans restaurang passar utmärkt för dig som älskar mexikansk mat. Upplev ett stort utbud av allt Mexico har att erbjuda i matväg. Passar barn som vuxna.

Känn badrenalinet på Kokpunkten Actionbad

Upplevelser Västerås

Bland alla upplevelser i Västerås så hittar du även Kokpunkten Actionbad. Detta bad bjuder på roliga aktiviteter för hela familjen och erbjuder flera attraktioner i form av vattenrutchbanor, vågbassäng, barnavdelning samt en relaxavdelning med spa och massage.

Välj det som passar dig bäst och njut av en dag i detta spännande vattenland. Här hittar du även flera restauranger som server både mat och dryck. Men Kokpunkten är inte bara ett vattenland, utan också häftig upplevelsepark som använder sig av avancerad teknik för att skapa visuella effekter och ljusshower som besökare kan njuta av.

Passa på att besöka Kokpunkten om du vill Uppleva Västerås mest actionfyllda plats. Ta med hela familjen och spendera dagen i vattnet och få en upplevelse du inte kommer att glömma i första taget.

Ängsö naturreservat

För dig som gilar natur och friluftsliv är Ängsö Naturreservat en perfekt upplevelse. Besök ett varierat landskap som inefattar skog, klippstränder, ängsmark och hagmarker. Ängsö kan nås med bil från fastlandet, men det finns även båtturer ut till ön.

Det finns en rad olika aktiviteter som du kan ägna dig åt ute på Ängsö. Detta kommer ge dig upplevelser att komma ihåg länge. Du kan bland annat gå på en vandringstur längs de olika stigar runtom reservatet eller varför inte prova på att padla kajak?

Ängså har även en rik kulturhistoria med en rad gamla torp, gravfält och stenrös att uppleva. Gör din upplevelse i Västerås minnesvärd med ett besök till Ängsö.

Tidö slott

Tidö slott som ligger strax söder om Västerås är ett av de bäst bevarade ressenänsslotten i Sverige. Här får du upplevelser som du sent kommer att glöma och för dig som är intresserad av Sveriges historia så kan vi varmt rekomenderar ett besök till Tidö.

Tidö slott | Upplevelser i Västerås

Tidö Slott som började byggas runt år 1625 av rikskansler Axel Oxenstierna stod klart år 1645. Tidö Slott, som är privatägd, arrangerar nya guidade turer flera gånger per år och du får en bild av hur livet kunde se ut under renässtiden i Sverige.

Detta är ett resmål som vi varmt kan rekomendera för dig som befinner dig i Västerås och vill skapa upplevelser och minnen för livet.

Västerås Cable Park

Om du är en entusiast när det kommer till vatten och vattensport så är Västerås Cable Park ett perfekt mål för dig. Här kan du uppleva kabeldriven vattenskidåkning och wakeboard. En rad olika aktiviteter inom vattensport erbjuds och du kan förbereda dig på en fartfylld dag.

Västerås Cable Park

Några av de aktiviteter som Västerås Cable Park erbjuder är Wakeboarding, Vattenskidor och kneeboarding. Oavsett om du provat på någon vattensport tidigare eller inte så kan vi lova att du kommer få många roliga upplevelser här.

Om du inte har någon egen utrustning så kan du hyra utrustning på plats. Det finns även instruktioner och guidade kurser för nybörjare som vill lära sig mer, eller för den erfarne som vill utveckla sin kunskaper.

Museum, konst och arkitektur

För den som är intresserad av kultur och historia har Västerås en hel del att uppleva och det finns mycket historiskt som lockar.

Här hittar du exempelvis Västmanlands läns musem. Museet ligger beläget i Västerås slott och erbjuder en djup inblick i områdets kultur och historia. Ett annat exempel på upplevelse för dig som gillar kultur är Västerås flygmuseum. Detta museet ligger strax vid Västerås flygplats och är givet att besöka för dig som är flygentusiast.

I Västerås hittar du även konstgalleriet SoHo. Här kan du hitta en samling av både samtida och modern konst. Det hålls även utställningar med verk från både nya och etablerade konstnärer.

Västerås friluftsmuseum

Vårt sista tips, men absolut en mycket bra sevärdhet är Västerås friluftsmuseum. Detta musem är även känt som Vallby friluftsmuseum och faktum är att det är en av de mest besökta platserna i Västerås.

Detta museum erbjuder en fascinerande inblick i den kulturhistoriska delen av svenskt jordbruk och hantverk. Det finns en rad olika aktiviterar du kan hitta här och det passar perfekt för dig som är intresserad av Sveriges historia och kultur.

Njut av både hantverksdemonstrationer, temadagar, djur, jordbruk och utställningar. Här kan du också hitta cafe & restaurang, picknickområden samt en butik.

Boka ett besök i Västerås hos Upplevelse.com

Det bästa och enklaste sättet att få den perfekta upplevelsen i Västerås är att boka den via våran sajt hos Upplevelse.com. Du får då rabatt på ditt köp och kan unna dig själv något minnesvärt, eller ge bort upplevelser till någon du tycker om?

Hos Upplevelse.com hittar du en mängd olika upplevelser att boka i Västerås. Några exempel på upplevelser Västerås är att flyga luftballong, gå på restaurang, prova på vattensport, guidade turer och mycket mer.

Sammanfattning om Västerås Upplevelser

Vi hoppas att denna guide om Upplevelser i Västerås har varit till hjälp för dig som är intresserad av att besöka staden. Som du säkert har förstått vi det här laget så har Västerås en mängd olika upplevelser att erbjuda, för både inneboende och besökare.

Med ett brett utbud av restauranger, slott, musem, vatten, sport och andra sevärdheter så är denn stad som gränsar till norra Sverige full av roliga aktiviteter för hela familjen, året om. Passa på att boka din upplevelse och välj en eller flera sevärdheter att uppleva i Mälarens stad.

Med det sagt så hoppas vi att dina upplevelser i Västerås ger dig mycket glädje och minnen som vara livet ut. Trevlig resa!

© Upplevelsepresenten.se 2024 - Sveriges bästa upplevelser
Just nu - upp till 15% rabatt på alla upplevelser!
This is default text for notification bar